dimarts, 3 de novembre del 2009

SISTEMES MATERIALS

Hola!
La setmana passada vam veure un video sobre la classificació de la matèria. Vam veure exemples de mescles homogènies i heterogènies tan quotidianes com una amanida (amb enciam, olives, tomàquet,...)
Aquesta setmana hem fet una mescla homogènia al laboratori. M'ho podeu explicar? Quina mescla heu fet cadascú? Com ho heu fet? Ara en podem separar els components? Com?
Són moltes preguntes que teniu per respondre, apa, ja podeu posar els vostres comentaris!
Quan acabeu feu l'activitat següent:
http://concurso.cnice.mec.es/cnice2005/93_iniciacion_interactiva_materia/curso/materiales/indice.htm

10 comentaris:

  1. Hola,
    L'altre dia vam baretjar sulfat de coure, iodur de potasi o clorur de sodi amb aigua, de cada material necessitaven diferents masses.En un vas de precipitats, el baretjaven amb la vareta de vidre i la pasaven en el matrás aforat de 100ml o de 250ml. I el pròxim dia el separarem amb un metode.

    DANI

    ResponElimina
  2. Helloooo!!! OLAAAAAAAAAA!!


    La setmana passada vam fer un munt de coses. Ens ho vam passar molt bé.
    Vem, amb una balança, calcular la quantitat exacte de clorur de sodi per ficar-ho en un vas de precipitats, hi ho vam barrejar amb aigua ( 50 ml.)
    Quan vam acabar, ho vam ficar en un matràs aforat per calcular la mida exacta, si ens haviem passat, tornavem a començar.

    Attentament: Roger Luque i Meritxell Colomer









    clorur de sodi

    ResponElimina
  3. L' altre dia al laboratori vam fer barreges com Sulfat de Coure amb Aigua, farina i aigua, sorra i sal, i moltes més...Jo, l' Ot vaig fer la mescle de sorra i aigua. També, vam veure exemples des mescles homogènies i heterogènies, i vam tenir d' averiuar de quin tipus era cada mescle que feiem.

    ResponElimina
  4. Holaaaaa,

    Sóc en miquel brull caballero
    L'altra dia vam fer experiments amb sulfat de coure, iodur de potasi i clorur de sodi

    ResponElimina
  5. Hola sóm la Mercè i l'Alba.
    Vam fer una mescla amb aigua destilada i iodur de potasi.Primer vam ficar iodur de potasi ( amb un embut) i ho vam pesar, fins que arribes a 0,5 g.
    Li vam posar aigua destilada i ho vam barrejar dins de un matras aforat.

    ResponElimina
  6. hola som el Arnau Pomar i el Nunó Elias

    el dilluns passat vam estar fent mescles homogènies i heterogènies:
    vam mesclar sulfat de coure amb aigua destil.lada , també vam barregar iodur de potàsi amb aigua destil.lada.

    ResponElimina
  7. H/ sóc la Laura!! :)

    El dilluns jo i la Mercè vam fer una mescla de iodur de potassi (5 mg) i aigua.

    Primer, vam posar un vas de precipitats i amb una balança vam tenir que posar-hi només 5 mg de iodur de potassi. Després vam posar-hi aigua en un matràs aforat fins arribar als 100 ml d'aigua.

    Adéu!! i Passeuvos-ho bé!!

    ResponElimina
  8. Holaaa :) Sóm l'Anna Navarro i l'Adriana Mateu.
    L'altre dia al laboratori, vam estar fent unes dissolucions.Vam fer barreges de : iodur de potasi, solfat de coure i clodur de sòdi. A nosaltres, ens va tocar fer la de solfat de coure.
    Vam agafar 1g de solfat de coure i el vam posar dins d'un vas de precipitats. Després el vam omplir d'aigua destilada fins a 50ml. I ho vam remenar amb una vareta de vidre fins a disoldre-ho. Quan ja va estar dissolt hom vam pasar en un metràs aforat de 100ml. Aquesta mescla la farem servir el pròxim dia que anem al laboratori per separar els components. Ho farem amb una cristalització.


    ADEUU!! :)

    ResponElimina
  9. Laura! 5 mg és molt poc! Jo crec que deus voler dir 5 g. Em sembla que la balança del laboratori no té tanta sensibilitat. La podries mirar el dilluns que ve i ens ho expliques?

    ResponElimina